Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

U press sali SD Borik potpisan je ugovor o saradnji između ŽRK Borac i kompanije WWin . Ispred ŽRK Borac ugovor je je potpisao gosp. Darko Savić, direktor kluba, dok je ispred kompanije WWin ugovor potpisao gospodin Srđan Dubočanin.

“Borac i kompanija WWIN su udružili snage u duhu zajedničke predanosti sportu i zajednici! Potpisom ovog sponzorskog ugovora, naše partnerstvo osnažuje Borčevu tradiciju i ponos koji traje već 68 godina. WWIN nije samo kompanija, već i dugogodišnji saveznik sportskim kolektivima i nevladinim udruženjima u Bosni i Hercegovini. Njihova posvećenost Borcu traje već nekoliko godina, što svjedoči o istinskoj podršci Borcu i lokalnom sportu.

ŽRK Borac je ne samo simbol Banja Luke i Republike Srpske, već i cijele Bosne i Hercegovine. Njegovo bogato sportsko naslijeđe oblikovalo je bosanskohercegovački rukomet i ostavilo neizbrisiv trag u njemu. Iako je klub u prošlosti prošao kroz finansijske izazove, trenutno je u jako stabilnoj fazi. Cilj je jasan – vrh Premijer lige BiH. Borac je već osvojio sedam titula prvaka i sedam titula u KUPU BiH kao i osam titula pobjednika KUPA Republike Srpske.

Ovo partnerstvo između Borca i WWINa nije samo sportski događaj, već simbol zajedničke vizije i podrške lokalnoj zajednici. Borac će se uz podršku WWINa boriti za šampionsku titulu, a zajedno će graditi svjetliju budućnost za borčeve navijače i cijelu regiju”, naveli su iz ŽRK Borca. Logo WWin-a našao je svoje mjesto na prednjoj strani čak tri premijerligaša u fudbalskoj premijer ligi: NK Gošk, FK Zvijezda 09 i NK Široki Brijeg i FK Sloboda čime je pomagao čak 25% klubova prvog ranga bh. fudbala i to kao najveći sponzor, a što je nivo koji ova kuća održava već godinama. Time se Wwin još davno svrstao, pa čak i uložio u najviše klubova, uz velike i respektabilne domaće i strane kompanije, čije se reklame nalaze na udarnoj poziciji na prednjoj strani dresa bh. premierligaša.

Logo WWin krasi dresove klubova u Bosni i Hercegovini i u drugim sportovima kao i u nižim fudbalskim ligama a izdvojili bi da su generalni sponzor KK Borac koji će i u naredne dvije sezone nositi ime KK BORAC WWin.
#ajborac❤️💙

0
Shares