Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Veliko HVALA MH "Elektroprivreda Republike Srpske" Matično preduzeće a.d. Trebinje na podršci koja nam je pružena za narednu sezonu. Podrškom ne samo našem, već brojnim sportskim klubovima i organizacijama, ERS je pokazala da je društveno odgovorna kompanija koja ulaže u razvoj sporta u Republici Srpskoj. U današnjem svijetu gdje se sve mjeri profitom, Elektroprivreda RS je svojim svijetlim primjerom pokazala kako se može ostvariti pozitivan uticaj u društvu jer je dala vjetra u leđa mnogim sportskim klubovima.

Podrškom sportskim klubovima ERS je po ko zna koji put pokazala da ima svijest o društvenom ekosistemu i nadamo se da će i ostala javna preduzeća i uspješne kompanije koje egzistiraju na području Republike Srpske pokazati ovakav nivo društvene odgovornosti i vratiti dio profita u ozbiljna i organizovana sportska udruženja.

Za naš klub ova podrška iz ERS znači mnogo u procesu finansijske stabilizacije i daljeg planiranja i realizacije zacrtane strategije. Imajući sve to u vidu, još jednom izražavamo veliku zahvalnost našoj Elektroprivredi Republike Srpske za podršku. Ono što je posebno vrijedno hvale je činjenica da je ERS ove godine izdvojio veća sredstva za podršku sportu u odnosu na prethodne godine. Idemo dalje u nove pobjede i strpljivo slažemo mozaik za novu sezonu...

Naš klub je u sezoni iza nas bio pobjednik Kupa Republike Srpske i polufinalista Kupa BiH, dok smo u Premijer Ligi zauzeli treće mjesto i izborili nastup u EHF EURO KUPU. Sa našom drugom ekipom mahom kadetskog uzrasta smo suvereno osvojili 1.ligu Republike Srpske sa maksimalnim učinkom. Učestvovali smo sa mlađim kategorijama u svim omladinskim takmičenjima u prvenstvu Republike Srpske i osvojili 4 srebrne medalje i tako se plasirali na BH završnice u svim uzrasnim kategorijama, a opredjeljenje je da u narednom periodu klub jače podrži vlastitu rukometnu školu iz koje će se formirati i igračice za seniorsku ekipu.

Ono na šta smo posebno ponosni je naše učešće u EHF KUPU i istorijski plasman u 3.kolo gdje smo ugostili ekipu Benfike i napunili dvoranu Borik sa 4 hiljade navijača, to je bio praznik rukometa.

HVALA ERS!!
#ers #mhers #ajBorac #drustvenaodgovornost #trusttheprocess

0
Shares