Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Sara Majkić, rukometašica banjalučkog kluba Borac dobila je stipendiju u vidu besplatne školarine za studije na Panevropski univerzitet "Apeiron" , zahvaljujući ugovoru o sponzorstvu potpisanom između Između „Apeirona“ i Ženskog rukometnog kluba Borac iz Banjaluke.

Sara igra za prvu ekipu u Premijer ligi i reprezentativac je Bosne i Hercegovine. Upisana je na Fakultet zdravstvenih nauka i uporedo sa svojom brilijantnom sportskom karijerom, odvažila se i na korake u akademskoj. 

„Neprocjenjiva je mogućnost koju su mi pružili – da uz sport koji volim steknem znanje i nešto što dolazi poslije rukometa, a to je životni poziv. Hvala mom direktoru Darku Saviću koji se bezrezervno zalaže za sve nas i veliko hvala rukovodstvu „Apeirona“ koje je prepoznalo naš klub kao nosioca razvoja ženskog sporta i pružilo nam podršku“, rekla je Sara Majkić. 

Darko Savić, direktor ŽRK Borac naglasio je da je od izuzetne važnosti da igračice nakon srednje škole nastave obrazovanje i da je „Apeiron“ kao visokoškolska ustanova koja ima lepezu studijskih programa najbolji izbor za sticanje znanja i fakultetske diplome.

„Nije mi u fokusu samo to da djevojke briljiraju na parketu s loptom. Mi smo porodica i bitan mi je svaki njihov napredak, a naročito da se školuju i dalje. U timu ima igračica koje su zaintersovane da sportsku karijeru grade van okvira RS i BiH te spoj sa „Apeironom“ zaista može biti od velike važnosti jer iz iskustva znamo da će im diplomu priznati i u zemljama u kojima nastave igrati profesionalno rukomet“, dodaje Savić.

Panevropski univerzitet će, prema ugovorom određenom iznosu, stipendirati i ostale igračice koje se opredijele za studije na jednom od sedam fakulteta.

Izvor: www.nezavisne.com

0
Shares