Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Banjaluka polako vraća epitet "grad sporta", a najzaslužniji za to su sportisti i klubovi, koji godinama unazad stvaraju šampione. Da se od stare slave ne živi mnogi su osjetili na svojoj koži, pa su zasukali rukave i svako na svoj način, dali doprinos da danas imamo stabilne premijerligaše i redovne učesnike međunarodnih takmičenja.

Ženski sport izašao je iz sjene, pa se tako ponovo radujemo uspjesima košarkašica, odbojkašica i rukometašica. 

"Moja želja je bila da vratimo ženski sport, koji je skoro bio propao. Ne samo u Banjaluci već cijeloj Republici Srpskoj. Mislim da smo dobro uzburkali more i da će iz ovoga profitirati i grad. Dovodimo djevojke koje ovdje studiraju i koje će biti korisni članovi naše zajednice", rekao je direktor ŽRK "Borac" Darko Savić.

Sve to ne bi bilo moguće bez podrške. Kako lokalne tako i republičke vlasti. Unazad nekoliko godina ulaže se više sredstava u sam sport, a ono što je najvažnije ubrzano se radi i na infrastukturi. Razvoj sporta podrazumijeva višegodišnja ulaganja, kaže gradonačlelnik Igor Radojičić, a mi smo na dobrom putu da Banjaluci vratimo sjaj iz 70-ih godina, kada smo imali evropske, svjetske i olimpijske šampione. 

"Do čega se opet može doći predanim, mukotrpnim radom uz dosta podrške od strane Grada i Republike. To je konačni cilj banjalučkog sporta, da budemo na onim stazama na kojima je Banjaluka bila prije više decenija. Da imamo stabilna međunarodna takmičenja, da imamo poznate i ugledne banjalučke sportiste. Da naši klubovi redovno osvajaju premijer lige i da su na regionalnoj i međunarodnoj sceni", rekao je Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke.

Radojičić je naglasio da je Grad u poslednje tri godine dao veliki doprinos razvoju sporta uvećanjem finansiranja za 38 odsto, gradnjom novih sportskih obejkata i uvođenjem stipendija za najuspješnije sportiste.

www.atvbl.com

0
Shares