Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Ženski rukometni klub Borac Banjaluka traži pomjeranje starta Premijer lige BiH zakazanog za 19./20. septembar. U saopštenju banjalučkog kluba kojeg potpisuje direktor Darko Savić navodi se da je žrijebanje za novu sezonu obavljeno nelegalno.

“Mi hoćemo da se najzad počne raditi transparentno, a ne da se parovi izvlače u četiri oka i u nekom podrumu, a ne u prostorijama Rukometnog saveza BiH u Sarajevu. Mogu da se ugledaju kako je urađeno u RS Republike Srpske kad je organizovano izvlačenje u prisustvu predstavnika klubova i sve live prenošeno, stoji između ostalog u saopštenju ŽRK Borac.

U Borcu navode da nema potrebe za ranijim početkom sezone, posebno jer se start sezone poklapa sa završnicom Kupa Republike Srpske koji je odavno zakazan za nadolazeći vikend.

“Ovako uvijek ostaje zrno sumnje, a zašto nam je to potrebno? Liga nije ni počela, a već prave cirkus jer na sjednici Upravnog odbora RSBiH nije bio Marinko Umičević koji to sigurno ne bi dozvolio. Bez usvajanja propozicija i liste sudija i javnog žrijebanja lige ne može početi takmičenje. Listu sudija trebaju se usvojiti na sjednici 21. septembra. Kome i zašto se tu žuri? Liga se može komotno odigrati sa svim pauzama predviđenim za EHF vikende, a da počne 26. septembra i završi prije katoličkog Božića 25. decembra. Ženska liga ima četiri kluba manje nego muška i neko forsira da počne sedmicu prije muške lige. Svi su znali da je završnica Kupa Republike Srpske zakazana mjesec prije navodnog žrijebanja Premijer lige”, poručili su iz Borca.

www.nezavisne.com

0
Shares