Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Osvojila sam titulu i Kup BiH sa Borcem, osjećaj je odličan, sada se nadam da ću to uskoro ponovo doživjeti u Banjaluci, rekla je u ovom trenutku najstarija igračica Borca Branka Majstorović.

Iako ima tek 26 godina, Majstorovićeva je u ovoj generaciji ŽRK Borac najiskusnija rukometašica. Nakon epizoda u Izviđaču i Miri, sjajna Banjalučanka i članica posljednje generacije "osica" koja je osvojila trofej, prošle godine se vratila u matični klub kako bi mu pomogla da se vrati na puteve stare slave.

"Bila je teška situacija, ali su direktor Darko Savić i predsjednik kluba Nada Tešanović dobar tandem, spoj iskustva i entuzijazma koji su stvarno napravili dobru priču i omogućili nam sve neophodne uslove. Podigli su klub na viši nivo.  Naravno da nam je želja i ambicija da vratimo titulu u Banjaluku. Obezbijeđeni su uslovi za osvajanje titule, ali je na nama igračicama da mi svojim trudom i zalaganjem to ostvarimo", ističe Majstorovićeva.

Banjalučanke se već uveliko spremaju za novu sezonu u kojoj imaju najveće ambicije. Ekipa boravi u Banjaluci, a prema njenim riječima, tim će biti u prednosti u odnosu na rivale, najviše zbog trenera Radeta Unčanina.

"Treninzi su raspoređeni, ujutru teretana, treninzi snage, naveče lopta, taktika. Atmosfera među igračicama je odlična, pozitivna, zadovoljne smo izborom trenerskog kadra. Mislim da smo u prednosti u odnosu na ostale klubove upravo zbog trenera Unčanina, koji je trenutno jedini trener s titulom prvaka Evrope. Njegovo iskustvo ima veliki značaj u ekipi", naglašava rukometašica Borca, prenose Nezavisne.

Ono što je zanimljivo jeste da se Majstorovićeva ne može u potpunosti staviti na raspolaganje stručnom štabu, s obzirom na to da se početkom godine zaposlila, ali to je ne sprečava da kada je prisutna na treninzima daje sve od sebe, a sve u cilju da njen klub ove sezone ispuni očekivanja.

"Zaposlila sam se u januaru u banji Slatini, stižem na večernje treninge, jutarnje nažalost propuštam. Zadovoljna sam situacijom i naravno tim što treneri kao i Uprava imaju razumijevanja i izlaze mi u susret s obzirom na posao. Najstarija sam igračica trenutno i mislim da im svojim iskustvom i podrškom mogu dosta pomoći", kazala je ona i dodala:

"Što se tiče mojih planova za dalje, planiram ostati u klubu dok god budem imala vremena i mogućnosti da stižem na treninge."

Rukometašice Borca vrlo brzo će krenuti s takmičarskim utakmicama. Pred "osicama" je završnica Kupa Republike Srpske i polufinali duel protiv Mire, a zatim i početak Premijer lige BiH. U okviru prvog kola Banjalučanke će gostovati kod ekipe Krivaje.

Izvor: www.mojabanjaluka.info

0
Shares