Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Ugovore sa Sportskim centrom “Borik” potpisali su predstavnici Rukometnog kluba Borac, Ženskog rukometnog kluba Borac, Košarkaškog kluba Borac, Ženskog košarkaškog kluba Orlovi, Odbojkaškog kluba Borac, Univerzitetskog odbojkaškog kluba BL Volej i Košarkaškog kluba invalida Vrbas.

Nenad Talić direktor SC Borik istakao je da će klubovi imati simbolične uslove po kojima će mjesečno prostorije plaćati između 20 i 30 KM, a sve ovo ne bi bilo moguće bez podrške Gradske uprave Banjaluke.

– Večeras smo ovdje zbog podjele poslovnih prostorija pod posebnim uslovima klubovima koji imaju najbolje uspjehe, koji imaju veliki broj termina u našem Sportskom centru i koji će poslužiti na adekvatan način. To su prostori koji su bili neuslovni, mi smo ih sredili i omogućili da ih klubovi mogu koristiti na više načina. Radi se o desetak i više kvadrata koje će klubovi plaćati 20, 30 maraka mjesečno. To je način na koji grad pomaže klubovima. To ne bismo mogli uraditi da Grad nije odlučio da dodijeli ove prostore i mislim da je to velika podrška za budžete klubova – rekao je Talić.

Predsjednica ŽRK Borac Nada Tešanović kaže da je ovo velika podrška za klub:

– Za nas je ovo velika stvar. Najveću zahvalnost dugujemo gradonačelniku i direktoru SC Borik. Još jednom se u ime svih klubova zahvaljujemo na velikoj pomoći – rekla je Nada Tešanović.

Gradonačenik Banjaluke Igor Radojičić istakao je da je samo jedan dio podrške koju grad pruža sportistima.

– Ovo je samo jedan detalj u ukupnoj slici. Naša namjera je da podržimo sportske klubove. Detalj, po detalj, svi oni koji treniraju u “Boriku” ili “Obilićevu” mogu vidjelti da se dobija nova energija u Boriku. Naš sportski centar dobija nove uslove, dobili smo jednu novu dvoranu, planiramo još dvije, na Starčevici i Laušu. To će značiti rasterećenje svim klubovima, posebno u špic terminima – rekao je Gradonačenik Banjaluke.

0
Shares