Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

ŽRK "Borac" Banjaluka i naš direktor Darko Savić nastavljaju da šire pozitivnu energiju sjajnim gestovima o kojima su počeli da pišu i mediji iz BiH. O svemu je pisalo i sarajevsko Oslobođenje na svojoj naslovnoj strani a tekst prenosimo u cjelosti:

Povodom 8. marta, Dana žena, direktor ŽRK Borac uručio je rukometašicama Izviđača cvijeće.

U jednom od derbija 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice, Izviđač je kao gost pobijedio Borac u Banjoj Luci rezultatom 31:25. Skautice su bile favoritkinje uoči ovog meča, a ovom pobjedom ostale su u utrci za šampiona BiH, te će i dalje pratiti ŽRK Grude na vrhu tabele.

No, ono što je obilježilo ovaj meč jeste sjajan potez rukovodstva Ženskog rukometnog kluba Borac sa direktorom Darkom Savićem na čelu. Naime, Savić je odlučio da povodom 8. marta, Dana žena, svim igračicama Izviđača pokloni cvijeće, pa se u Banjoj Luci vidjelo nešto što se ne viđa često na bh. terenima.

Osim cvijeća za rukometašice, Savić je nastavio tradiciju darivanja lopti protivničkim ekipama, pa je to uradio i ovaj put. Poklon-lopte uručio je treneru ŽRK Izviđač Ivanu Lovriću. Sve ovo je jedna bolja i ljepša slika iz bh. sporta o kojoj treba više pisati i pričati.

Izvor: www.sport1.oslobodjenje.ba

U nastavku pogledajte fotogaleriju:

 

0
Shares