Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Rukometni omladinski sabor počeo je danas u Banjaluci, a na ovoj manifestaciji koja se održava povodom Dana Republike Srpske učestvuje više od 500 djevojčica i dječaka iz cijele Republike Srpske među kojima su i naše mlade rukometašice.

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević kaže da je ovo veliki dan za rukomet Republike Srpske.

“Zahvaljujem se djeci koja su se odazvala. Ovo je pobjeda sporta, pobjeda Republike Srpske i želimo da sve prođe u najboljem redu. Želimo da se zahvalimo upravi dvorane, gradonačelniku Banjaluke Igoru Radojičiću, premijerki Željki Cvijanović i predstavnicima Ministarstva porodice omladine i sporta Republike Srpske. Ovo je pobjeda rukometa i nadam se da će ova manifestacija postati tradicionalna. Ove godine ćemo imati još neke manifestacije na kojima ćemo okupiti mlade igračice i igrače”, rekao je Umičević.

Obrenko Miljković, predsjednik komisije za omladinski rukomet kaže je konačno, realizovana ideja koja seže nekoliko godina unazad.

“Moja želja i cilj posljednjih pet godina je da napravimo ovako nešto. Naišli smo na podršku rukometnog saveza Republike Srpske, okupilo se više od 500 djece od Novog Grada do Trebinja. Ovo je samo prvi korak, želimo da svake godne ova manifestacija bude  kvalitetnija. Ovo je jako bitna manifestacija, danas će selektori gledati ovu djecu, imaju zadatak da naprave šire spiskove dječaka i djevojčica koji će biti pozvani na okupljanje reprezentacija”, istakao je Miljković.

U nastavku pogledajte video i fotogaleriju:

Prilog Alternativne televizije:

Fotogalerije:

0
Shares