Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Ono čemu težim je da u što skorije vrijeme osvojim titulu prvaka BiH, nadam se da ćemo to s ovom upravom i ostvariti, poručila je ovo Božana Ćutković, kapiten rukometašica Borca i jedna od najvažnijih karika u timu Radeta Unčanina.

Iza Banjalučanki je sigurno veoma uspješna 2019. godina. Popularne "osice" su se nakon višegodišnje pauze vratile u elitni rang bh. rukometa osvajanjem šampionske titule u Prvoj ligi Republike Srpske, a u prvoj povratničkoj sezoni u Premijer ligi su pokazale da im je mjesto u samom vrhu ženskog rukometa u BiH.

"Možemo reći da je iza nas uspješna kalendarska godina. Nešto što ću sigurno pamtiti svakako je osvajanje prvog mjesta u ligi RS i naravno povratak u Premijer ligu, čime je ostvaren dugogodišnji cilj i napravljen veliki preokret. Ako se vratimo samo dvije godine unazad, znamo da je klub bio na ivici gašenja", ističe dvadesetogodišnja rukometašica.

Borac će zimsku pauzu dočekati na solidnom šestom mjestu na tabeli, sa 18 bodova. Šest pobjeda i pet poraza je bilans nekadašnjeg prvaka BiH. Bodovni saldo mogao je biti i veći da su u pojedinim utakmicama u finišu imale više sreće i koncentracije.

"Kao povratnici u Premijer ligu mislim da možemo biti zadovoljne plasmanom za proteklu polusezonu. Većina djevojaka se prvi put srela s igranjem u ovom rangu takmičenja, ali smatram da smo uprkos svemu tome pružile jako dobre partije i da nismo bile nimalo laki protivnici, čak mislim da smo bile veliko iznenađenje za ostale ekipe", naglašava Ćutkovićeva i dodaje:

"Za drugi dio sezone nam ostaje da radimo i da pokušamo ispraviti greške koje smo napravile u proteklom dijelu, kako bismo ostvarile još bolji plasman i pokušale doći do tog mjesta koje nas vodi u Evropu."

Naša sagovornica koja se, podsjetimo, prošle godina vratila u klub kako bi mu pomogla da vrati staru slavu ističe da je zadovoljna i svojim igrama, kao i da će u narednom periodu nositi dres najdražeg kluba.

"Zadovoljna sam svojim igrama, mada, naravno, kao i svaki sportista težim što boljim rezultatima i mislim da uvijek može bolje. Namjeravam ostati u Borcu, i nakon osvojene titule prvaka RS, sljedeća želja je šampionska titula u Premijer ligi", zaključila je Božana Ćutković.

Rukometašice Borca nalaze se na zasluženom odmoru, a "motore" će ponovo upaliti u prvom mjesecu nove godine. Sezona se nastavlja u februaru, a Banjalučanke će 15. februara odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Kupa BiH protiv ekipe Hadžića.

Izvor: www.nezavisne.com

Foto: N.N.

0
Shares