Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Nekoliko dana uoči starta rukometne sezone u taboru Ženskog rukometnog kluba Borac iz Banjaluke jedva čekaju početak Premijer lige BiH. "Osice" su već odavno u pogonu i vrše posljednje pripreme za povratničku sezonu u elitnom rangu bh. rukometa, koji su izborili prošle sezone osvojivši titulu prvaka Republike Srpske.

U taboru ovog trofejnog kolektiva su svjesni da ih očekuje teška sezona, a ujedno vlada i optimizam da mogu biti ravnopravan takmac svim protivnicima. Već treću sezonu boje banjalučkog kluba brani 19-godišnja Jovana Novaković, jedna od igračica koje su prošle sezone vratile Borac u viši rang.

"Ne mogu  da ne spomenem da sam ponosna jer sam ja jedna od 'osica' koje smo vratile Borac u elitu, zajedno sa trenerom Nikolom Bijelićem, Bojanom Babić i direktorom Darkom Savićem. Sigurna sam da nijedna utakmica u Premijer ligi neće biti laka, ali sam još sigurnija da iz Banjaluke bodovi neće lako ići u korist gostiju", kaže Novakovićeva, od ove godine studentica Fakulteta bezbjednosnih nauka u Banjaluci.

Banjalučanka, koja je uporedo i rukometni sudija (sudi Prvu ligu RS), naglašava da su djevojke svjesne da se od njih očekuje puno u novoj sezoni, te da su spremne na sve izazove.

"Možemo puno toga uraditi ove sezone, ali korak po korak. Znamo da se od nas očekuje puno, spremne smo na to, a naša očekivanja su gornji dio premijerligaške tabele. U klubu su se desile velike promjene, dobile smo novog trenera (Rade Unčanin), a stiglo je i sedam novih djevojka. Vrlo brzo smo se uklopile, podržavamo i bodrimo jedna drugu. Imamo dobru ekipu, na svakoj poziciji su po dvije kvalitetne igračice, što je jako bitno, da je klupa dugačka", ističe talentovana prvotimka Borca.

Borac je proteklog vikenda imao generalnu probu pred novu sezonu koja počinje 21. septembra. Banjalučanke su u šestom kontrolnom susretu savladale ekipu Mire 29:28 i time pokazala da su spremne za izazove koje ih očekuju u nadolazećem prvenstvu. Premijer ligu će otvoriti narednog vikenda utakmicom protiv Jedinstva iz Brčkog.  

"Jedva čekamo početak i prvu domaću utakmicu protiv Jedinstva", zaključila je Jovana Novaković, koja se rukometom bavi već devet godina.

Izvor: www.nezavisne.com

0
Shares