Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Sponzorski pul Ženskog rukometnog kluba Borac od predstojeće sezone biće još jači, zahvaljujući saradnji sa kompanijom “Wwin” koja je novi sponzor “osica”.

Dogovor o saradnji potpisan je danas, na zadovoljstvo obje strane. Direktor ŽRK Borac i predstavnik vodeće kompanije u BiH u igrama na sreću Srđan Dubočanin potpisai su ugovor.

– Jako zahvalan predstavnicima kompanije koji su prihvatili da nas podrže, to je dokaz da šampioni uvijek idu sa šampionima. “Wwin” je vodeća u svojoj oblasti i kao takva prepoznala je ŽRK Borac kao lijepu priču koja se širi i van granica BiH jer ćemo i ove godine igrati u evropskim kupovima. Nadamo se da ćemo opravdati povjerenje i da ćemo zajedno upisati mnoge pobjede – rekao je Savić.

Kada je aktuelna uprava došla u klub jedva da je bilo dresova, a reklama na njima nije postojalo. Malo po malo, društveno odgovorne kompanije počele su da prepoznaju stvaranje lijepe priče, pa je sada sponzorski pul vrlo respektabilan.

-“Wwin” je kompanija koja pomaže brojne sportske klubove širom BiH, jer nam je čak 90 odsto marketinga usmjereno ka klubovima kojima pomažemo i na taj način iskoristimo priliku da dopremo do što većeg broja ljudi. Saradnja sa ŽRK Borac postojala je i ranije, pomagali smo koliko smo mogli, a ove godine smo uspjeli da to podignemo na viši nivo i napravimo paket na zadovoljstvo obje strane. Prezadovoljni smo saradnjom, nadamo se da će klub upisati mnoge pobjede sa našim znakom na dresu – rekao je Dubočanin.

Izvor: www.sportnewsmagazin.com

0
Shares