Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Rukometašice Borca treću godinu uzastopno su pobjednice Kupa Republike Srpske. Banjalučanke su u ovogodišnjem finalu savladale Knežopolјku iz Kozarske Dubice sa 25:17 (14:10), a na kraju meča pehar i novčani ček od 3.000 maraka kapitenu Jovani Novaković uručio je Marinko Umičević, predsjednik Saveza dok je potpredsjednik Nedelјko Perišić predao prelazni pehar. Zlatne medalјe dodjelila je nekada sjajna rukometašica Milena Delić koja se nalazi na funkciji predsjednika Rukometnog saveza Srbije.

Nenad Rađen, predstavnik Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske dodjelio je srebrna odličja igračicama Knežopolјke, dok je kapitenu Lari Stanić pehar za drugo mjesto uručio Nedelјko Perišić. Ekipa iz Kozarske Dubice dobila je i ček u iznosu od 2.000 maraka.

Što se tiče finalnog susreta Banjalučanke su bile kudikamo bolјe i više nego zasluženo su stigle do novog uspjeha u Kupu Srpske.

Najefikasnija u domaćem timu bila je Božana Ćutković sa šest golova, dok su u poraženoj ekipi po pet pogodaka dale Jovana Gavrilović i Lara Stanić.

Za najbolјi igračicu proglašena je Isidora Kršić iz Borca i njoj je priznanje predala Gorica Aćimović, bivša rukometašica Borca koja je sa Viborgom osvojila Ligu šampiona. Dragana Vukosavlјević (Borac) je najuspješniji čuvar mreže i njoj je nagradu dodjelio Obrad Ninković, član UO RS RS. Prvom strijelcu završne smotre Lari Stanić iz Knežopolјke (dala 15 golova) priznanje je uručio Zoran Milošević, novi predsjednik Skupštine RS Srpske.

Oldičan organizator završnice Kupa bio je Rukometni savez Srpske. Pohvale idu i ŽRK Borac koji je bio tehnički organizator, dok je pokrovitelј bila Želјka Cvijanović, predsjednica Republike Srpske.

 

Generalni sponzor

0
Shares