Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
Rukometašice Borca u narednoj sezoni žele da obrane sve trofeje osvojene u nedavno završenim takmičenjima, a da se u najboljem svjetlu predstave na međunarodnoj sceni.

Banjalučanke su prošle godine bile neprikosnovene na sva tri fronta, bile su najbolje i u šampionatu i u Kupu Bosne i Hercegovine, ali osvojile su i Kup Republike Srpske. U sezoni pred nama žele da ponove te rezultate, ali i da na međunarodnoj sceni, gdje su za protivnika dobili ekipu Dunajske Sterde, naprave zapažen rezultat.

-Nama protivnik po mjeri. Njima je to prvi izlazak u Evropu, nama poslije devet godine. Mislim da smo dobili protivnika sa kojim možemo da se takmičimo - istakao je direktor kluba, Darko Savić.

Za predstojeću sezonu ekipa je već pretrpjela određene promjene. Klub je napustila Darjana Vukliš, a stigle su Kristina Miličević i Lana Lončar. Sigurno je da će biti još pojačanja do početka sezone, jer želja je stručnog štaba i igračica i dobar rezultat u Evropi.

-Želja svih nas u klubu je da prođemo u narednu rundu. Mislim da kako su one o nama već izgovorile mnogo lijepih riječi, sigurno da trebamo biti maksimalno i odgovorni, ali i obazrivi. Ne smijemo davati olako izjave, jer sigurno da nema slabih protivnika - rekao je terner rukometašica Borca, Rade Unčanin.

Da bi ostvarili zactrane ciljeve, klubu je neophodna podrška prije svega, finansijska. Sa pojedinim partenirima postoji dugogodišnja saradnja koja se nastavlja i dalje.

- Da kažem da ćemo mi kao kompanija i dalje biti uz ovaj klub jer ovo je zaista klub koji vrijedi i pravi odličn rezultate. Mnogo mi je drago i ponosna sam što su naše banjalučanke sada na vrhu i što idu samo uzlaznom putanjom. Nadam se da će tako i ostati - rekla je portparolka M:tela, Milica Kondić.

- Ženski rukometni klub Borac, koji je baš poput Feniksa digao se iz pepela, pred rasulom pa je došao sad do evropskih utakmica. Bema je ponosni sponzor već više godina za redom. Ove godine odlučili smo da pomognemo sa 10 000 KM u prvoj fazi - istakao je direktor tvornice obuće "Bema", Marinko Umučević.

Sada kada imaju finansijsku podršku na rukometašicama je da se posvete obavezama na terenu. Do početka takmičenja imaće desetak pripremnih utakmica, a očekuje ih i prvi Svesrpski kup, gdje osim Borca iz Republike Srpske učestvuje i Mira iz Prijedora, te dva kluba iz Srbije.

Izvor: lat.rtrs.tv

0
Shares