Offcanvas Section

ŽRK "BORAC" (nadimak: osice) je ženski rukometni klub iz Banje Luke, Republike Srpske i BiH. Osnovan je davne 1955. godine a sjedište kluba je u ulici Petra Rađenovića br. 29 u Banjoj Luci. Naš klub se u u sezoni 2019/2020 takmiči u Premijer ligi BiH za žene (prva ekipa) dok se naša druga ekipa takmiči u Prvoj ligi Republike Srpske za žene.

U takmičarskim sezonama 2007/2008, 2008/2009. i 2011/2012. klub je osvojio duplu krunu u ženskom rukometu BiH, pobjedivši u tim sezonama i u Premijer ligi BiH i u Kup-u BiH. Titulom prvaka BiH okitio se ukupno pet puta a Kup BiH je osvajao u 6 navrata. U 2010. godini naš klub je osvajao šampionsku titulu bez ijednog izgubljenog boda, ostvarivši 19 pobjeda u isto toliko mečeva. Ženski rukometni klub "BORAC" je 2010. godine proglašen za najbolji ženski sportski kolektiv u BiH od strane Sportskog saveza BiH.

U sezoni 2018/2019 ekipa našeg kluba je osvojila titulu šampiona Prve lige Republike Srpske i tim rezultatom se u narednoj sezoni vraća u elitno premijerligaško takmičenje na nivou Bosne i Hercegovine.

Kontakt telefon

065/668-409

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h
srenfrderues

Kontakt telefon

+38765/623-490

Radno vrijeme

Ponedeljak-petak 8.00h - 14.00h

Šampion Bosne i Hercegovine ŽRK Borac se vraća na evropsku scenu. Ekipa kojoj je u jednom momentu prijetilo gašenje, predanim radom čelnika uspjela je da prvo osvoji trofej a sad će opet da zaigra u Evropi.

Nakon devet godina popularne „osice“ odmjeriće snage sa vicešampionom Slovačke, ekipom Dunajska streda. Trener Rade Unčanin ističe da je slovački rukomet u usponu i da to pokatuje i duel reprezentacije Slovačke i Srbije.

– Drago mi je što će djevojke izaći u evropska takmičenja. Za nas je najvažnije da smo se pojačali, sa nama će biti i Božana Ćutković, imaćemo širinu na bekovskim pozicijama. Imaćemo kvalitetne provjere na Svesrpskom Kupu, zatim idemo na turnir u Novi Sad. Imaćemo dobre rivale tako da vjerujem da ćemo do utakmica sa predstavnikom Slovačke pronaći pravu formu. Želimo da se predstavimo u što boljem svjetlu, da dodatno napredujemo. U Evropi nema loših rivala, postoje samo dobri i bolji. Sigurno je da se nećemo predati i da ćemo do oktobra što bolje analizirati prvog rivala i da ćemo se boriti za prolazak – istakao je trener Rade Unčanin.

Prvi meč se igra 16. ili 17. oktobra u Slovačkoj a revanš je sedam dana kasnije u Banjaluci.

Izvor: srpskainfo.com

Generalni sponzor

0
Shares